ANADOLU MEKTEBİ

19.12.2023 73

Çocuklarımızın erken yaşta kitap sevgisi ve okuma bilinci edinerek bu bilincin ilerleyen dönemde okuma kültürüne dönüşmesine destek olmak, çocuklarımızın okuma sonrası bireysel ve toplu etkinliklere katılarak bilgi, beceri ve erdeme dayalı tutum ve davranışlarının artmasına imkan sağlarken Türk kültür ve edebiyatının seçkin örnekleri ile tanışarak milli ve manevi değerlerimizi özümsemelerine katkı sunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Mektebi Vakfı arasında yapılan işbirliği doğrultusunda oluşturulan “Anadolu Mektebi” isimli ulusal okuma projesinde ilimizi temsilen Elmalı Ortaokulu olarak biz de varız. Proje kapsamında bu yıl öğrencilerimizle okumalarımıza başladık hatta okuma listemizde kitapları yer alan yazarımız Tuğba Coşkuner ile yapılan bir söyleşiye de katıldık. Söyleşi öğrencilerimiz üzerinde olumlu bir etki bırakırken öğrencilerimizin diğer kitapları okuması için de motivasyon kaynağı oldu. Bizleri bu güzel çalışmaya dahil eden Anadolu Mektebi ailesine teşekkür ederiz.