ÇANAKKALE ZAFERİ VE İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

21.03.2024 48

Elmalı İlk/Ortaokulu olarak 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Programını gerçekleştirdik.

Program kapsamında ilk olarak öğrencilerimizle birlikte ''Çanakkale Şehitlerine Saygı'' adını verdiğimiz yürüyüşümüzü yaptık. Daha sonra köy meydanında okul olarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okuduk.

Yürüyüş sonrası programımızın kalan kısmında günün anlam ve önemi ile ilgili  konuşmalar yapıldı; şiirler okundu ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü temalı kısa videolar izlendi.

Son olarak ortaokul öğrencilerimizle birlikte ''Keşif'' adlı Çanakkale Savaşı konulu film izledik. Öğrencilerimiz tarafından beğenilen film tarihi bilinç oluşturması açısından önem arz ediyordu.

Programımızın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu topraklar için canını veren tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'unda  dediği gibi ''Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın ''

21-03-2024

21-03-202421-03-2024